Două mărturii despre umanitate

Pana mai ieri, credeam ca toate cauzele sociale pe Internet sunt “da un click si elimini foamea pe glob”, toate cu rezultate… virtuale. Am descoperit ca in spatele IP-urilor sunt oameni adevarati, care produc rezultate palpabile. (…) Saptamana trecuta, 12 oameni foarte diferiti, care nu se cunosteau inainte, au petrecut “cel mai misto week-end pe anul asta”, cum spunea una din noi. Am dat cu trafaletii, am carat materiale, ne-am murdarit, am mancat pe santier. Cand am plecat, am lasat in urma 12 case in lucru – uluitor cate am construit in doua zile cu mainile noastre de oameni de birou! Case, o comunitate, entuziasm si incredere ca se poate.

Alina Kasprovschi – Hemingway.ro

Pur si simplu mi se pare ca nu suntem nici atat de tampiti, nici atat de hoti si nici atat de lenesi pe cat ni se spune ca suntem. (…) Acum doua saptamani am primit un e-mail de la Alina, pe care nu o cunosteam, nu ne vazusem in viata noastra. ea isi cauta voluntari pentru o echipa care sa ajute la construirea pana la Craciun a unor locuinte pe care Habitat for Humanity le va darui unor familii sarace din zona Moinesti – Comanesti.

Am ajuns vineri seara si am avut supriza sa intalnesc niste oameni foarte misto, care, culmea, nici ei nu se cunosteau intre ei. acceptasera insa sa vina ca voluntari pentru Habitat for Humanity in urma unui e-mail pe care il primisera de la cineva. (…)

Sambata am avut zi plina de lucru pe santier. Am dat la trafalete, am carat placi de (ceva) cu care se captusesc peretii, am mancat pepene si salam cu mustar, am cunoscut oameni si povesti de viata incredibile si i-am intalnit pe cei de la Habitat.

Habitat for Humanity a construit si pus in functiune 1500 de apartamente in Romania de cand exista si se ocupa asa ceva (aproximativ 10 ani). La un calcul simplu, in 10 ani nici guvernul nici privatii nu au construit / dat in functiune 1.500 de apartamente in romania. cum ar fi sa facem si autostrazi dupa acest model?

Eliza Rogalski, Cafeneaua Rogalski Grigoriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *