Doamna Udrea şi politicienii pătrunjel. Care nu fac rău

Nu cred ca este firesc sa se vorbeasca astfel despre doamna Udrea, care pana la umra, nu a facut niciun rau nimanui. (sursa)

Aşa mi s-a transmis printr-un comentariu la textul despre vizita Elenei Udrea la Cluj ca să anunţe proiectul ANL de pe Valea Gârbăului.

Corect.

Eu unul nu cred că Elena Udrea mi-a făcut vreun rău personal. Spre deosebire de mulţi colegi de-ai ei de partid! Problema e că de la un personaj aflat în funcţia de ministru al dezvoltării am pretenţii mai mari decât „să nu facă rău”. Mai precis, mi-aş dori să facă mult bine. Avem o mulţime de parlamentari şi miniştri care, la locul de muncă, sunt ca pătrunjelul: cu ei, fără ei, cam tot la fel iese supa. Despre foarte puţini politicieni români se poate spune că au o viziune pe care o ştiu comunica, că îşi îndeplinesc misiunea publică şi, în general, că vedem rezultatele muncii lor altundeva decât pe litoralul bulgăresc.

Dintr-ăia care vin cu „greaua moştenire” şi „eu vreau dar X mă împiedică” sunt trei la leu. Foarte puţini au priceput că nu mă interesează ce scuze originale au ca să nu facă. Nu i-am pus acolo nici ca să se plângă, nici ca să explice ei presei şi publicului care sunt problemele. Pe alea le vedem şi noi foarte bine. Ei sunt cei din sistem, cei care trebuie să le rezolve. Nu se pricep, următorul!

Eventual, mi-ar plăcea chiar să-i văd cum îşi imaginează cum ar trebui să arate România în vreo 10-20 de ani şi să facă paşi în direcţia aia, fără să ne schimbăm complet strategiile şi impozitele cu fiecare nou guvern.

Ştiu, e foarte riscant să critici orice figură din PD-L la Cluj, unde, în ciuda vocilor opozante din blogosferă, alegătorii au avut o opţiune clară (cum s-a ajuns la asta, data viitoare!). Dar nu vreau să aud că un om e ok doar pentru că nu face rău. Până şi o plantă e mai utilă: măcar dă oxigen, nu-l consumă degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *