Despărţiri

evz-trans O imagine face cât destul de multe cuvinte, iar cea din dreapta spune tot. E ediţia de Transilvania a Evenimentului Zilei – aşa cum apare astăzi online.

 

Nu îmi pot imagina multe lucruri mai triste decât să afli duminică o decizie de sâmbătă: nu mai lucrezi de luni. Chiar dacă mai primeşti salariu încă două luni după.


Paginile de Transilvania meritau citite şi nu spun asta nici pentru că aş fi prieten cu cineva de acolo, nici ca să-i flatez înainte să primească oferte. De altfel, nu m-aş grăbi în locul lor. Că ediţiile regionale nu sunt profitabile financiar nu cred că era un secret pentru nimeni. De WAZ se ştie de o vreme că se încruntă în direcţia Transilvania-Banat.

 

Partea bună a poveştii e că se discută tot mai mult despre profitul obţinut cinstit dintr-un ziar şi de presă ca afacere transparentă şi cinstită.


Partea rea? Pe măsură ce presa va deveni tot mai centralizată, va fi tot mai departe de contextul în care trăiesc oamenii şi tot mai aproape de spectacolul bine controlat al palatelor. Da, nu sunt "profitabile" ştirile despre modificarea orarului autobuzului către Poiana Blenchii, dar comunităţile locale sunt lăsate fără acoperire. Cineva va pune un pariu câştigător pe ele, în viitorul apropiat.

2 comentarii la “Despărţiri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *