Nu exclud posibilitatea să fie posibil să se poată

pinnochio varianta simpatică Într-un interviu acordat Hotnews, Emil Boc nu exclude posibilitatea ca democraţii să înceapă negocieri pentru strângerea semnăturilor necesare depunerii unei moţiuni de cenzură la adresa guvernului Tăriceanu. Va avea oare succes asemenea iniţiativă? întreabă reporterul. "Eu cred că avem şanse", vine replica lui Boc, unul din politicienii care n-au învăţat încă arta de a spune DA sau NU.


E o epidemie.

Pe o scenă politică unde nu mai contează stânga şi dreapta sau votul celui care te-a ales, oamenii din fruntea partidelor şi a altor instituţii sunt nevoiţi să îşi schimbe opţiunile şi părerile de la o zi la alta. Prin urmare, ei nu mai ştiu să vorbească clar, pentru că atunci ar fi nevoiţi să rămână constanţi. Şi ca să scape, declaraţii lor sunt pline de "s-ar putea", "există şanse", "în contextul potrivit" şi mai ştiu eu ce. Avem şi noi unul constant şi ăla e nebun!


Acum câteva zile, Boc folosea o expresie identică: "nu exclude posibilitatea" eliminării din statutul PD a clauzei de ne-colaborare cu PSD. Eu nu exclud posibilitatea ca mâine să mă arunc în cap, să-mi crească o pereche de aripi pe spate, să mă înscriu la conservatori (cei britanici) sau să îmi dau demisia din presă şi să mă apuc de agricultură, dar asta nu înseamnă că vreunul din aceste lucruri se va şi întâmpla.


Şi după astfel de declaraţii, zece analişti politici devin un fel de elevi de şcoală pe care doamna profesoară de limba română, moderatoare de talkshow, îi întreabă: "ce a vrut să zică autorul?". Autorul, doamnă, a vrut să zică exact ce-a zis, mama lui, că de-aia e autor! Iar politicianul ştie perfect ce să zică şi cât să zică. Ştie să nu vorbească niciodată clar, pentru că dup-aia poate va trebui să se râzgândească, şi va putea spune: "n-aţi înţeles"!


Tot discursul lui Boc din ultima săptămână e exact ca discursul lui Pinnochio din Shrek III.
Ameninţat şi pus să zică unde a dispărut Shrek, şi de teamă că-i va creşte nasul dacă va minţi direct, între Pinnochio şi Prince Charming are loc următorul dialog, pe care îl vom transpune cu aceleaşi cuvinte, dar alte personaje:

 

MODERATOR REALITATEA TV: Unde e Shrek? 

EMIL BOC: Nu ar fi inexact să presupui că nu ştiu exact să spun că ceea ce zic e parţial incorect.
MODERATOR REALITATEA TV: Deci ştii unde este?
EMIL BOC: Din contră, e posibil ca, mai mult sau mai puţin, dar fără să resping în totalitate ideea că în niciun fel, cu un nivel de incertitudine, să ştiu sau nu unde ar trebui probabil să se afle. Asta bineînţeles dacă nu se află acolo unde nu este!

Exagerez? Ia deschideţi realitatea.net. Marian Vanghelie: "s-ar putea să se fi discutat deja cu prim-ministrul" (dar nu am putea spune dacă am discutat sau numai s-ar putea să ne fi gândit că am discutat).

2 comentarii la “Nu exclud posibilitatea să fie posibil să se poată”

  1. Iti trebuie musai smileyul ala care se tavaleste pe jos de ras… altfel nu ma pot exprima cum trebuie dupa ce am citit. I love Shrek!!

  2. hai sa fim seriosi, ce politician e ala care spune da sau nu? politicianul e platit pentru a aburi nu pentru a spune adevaruri sau chestii clare-mai ales in romania 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *