De Ziua Romilor, românii și-au dat arrama pe față

O campanie simpatică împotriva discriminării țiganilor a devenit prilej pentru ca noi ăștia „civilizații” să ne dăm arrama pe față și să arătăm din nou că stereotipurile sunt bine-mersi. Nu pricep de niciun fel cum ne putem pretinde cu o secundă mai oameni decât alții, în timp ce facem paradă de prejudecăți și minte mai îngustă decât lama de ras.

Definiția toleranței la români pare a fi „n-am nimic cu ei, dar să nu îi văd pe stradă, să nu stea cu mine-n bloc și, Doamne ferește, să nu devină parte din familia mea”.

Adevărul.ro a publicat o serie de imagini, printre care cele de mai jos:

roma4

roma1

roma2

Imediat ce campania a apărut pe Facebook, au apărut și românii noștri. Primul crede că stereotipurile sunt pe deplin justificate și dispar de la sine:

reactie1

Următorul zice că țiganii trăiesc „super luxos”, pe banii mei. Prietene, îți recomand o lună la spa în Cluj, cartierul Pata Rât.

reactie3

Și bineînțeles că fără un Hitler nu ar fi fost complet peisajul. Ciuciu, toleranță!

reactie4

Oameni buni, pe cuvânt de cercetaș: prefer să mă confunde străinii cu un țigan decât să creadă că sunt român care împărtășește asemenea păreri. Sper să ne trezim într-o zi la viață și să le oferim acestor oameni mâna întinsă, gândindu-ne că au nevoie de un pic de ajutor pentru a reuși pe mai departe prin forțe proprii, nu cu gândul că vom rămâne fără ceas. Iar ceea ce gândim ține numai și numai de noi.

5 comentarii la “De Ziua Romilor, românii și-au dat arrama pe față”

  1. Poate chiar esti tigan si de aia preferi sa te confunde strainii cu un tigan! Ia uite cum se integreaza tiganii tai in societate: vezi tiganu ala care a lovit ieri 6 oameni nevinovati pe strada, pentru ca asa avea el chef!..

    1. prima ta frazà e aberantà, dar nu merità sà-ti explic de ce. Un bànàtzean s-a bàtut duminica la horà, pentru cà asa avea el chef. Si eu am chef sà-ti zic ce meriti, dar o sà mà abtin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *