De unde am putea da afară bugetari?

Ştiu că-i problemă grea, că bugetarii au mult de muncă şi abia se descurcă, încă mai rezonează zidurile Prefecturii de ecourile de la ultimele lor pichete, yada-yada. Dar dacă nu scădem pensii, tre să dăm afară oameni, nu?

Dar dacă vrea dom’ Apostu să mai reducă din schemă, îl voi trimite hăpt la casieria Direcţiei de Asistenţă Socială de pe str. Şt. O. Iosif. Cele două doamne de acolo păreau azi de dimineaţă „supra-asaltate” de coada enormă, formată din două mame venite să îşi ridice cei 230 de lei, felicitările şi coroniţa oferite de stat pentru că s-au străduit să nască. Pătrunse de solemnitatea clipei, cele două doamne de la ghişeu preiau actele în modul următor:

1. Una ia buletinul în mână, se uită lung la el şi îl înmânează solemn colegei;

2. La fel de preocupată, cealaltă mai dă doi ochi peste buletin;

3. Prima doamnă ia o listă pe care începe să te caute cu atenţie de vultur ochelarist. Se întoarce către colega, care citeşte cu dicţie seria şi numărul buletinului;

4. Prima doamnă aprobă şi scoate banii.

Aşadar, avem la Primăria Cluj-Napoca o persoană al cărei scop în viaţa profesională e citirea cu voce tare a seriei şi numărului de buletin. Să trăiască!

 

2 comentarii la “De unde am putea da afară bugetari?”

  1. @tty – de doua zile ma abtin, pentru ca daca incep sa scriu „deeper” pe tema lui 24%, sa zicem, ma enervez prea tare 😀

    Rabdare, ca vine. Superficialul episod de mai sus e asa, un bob dintr-o caldare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *