De doi ani văd cum răsare Clujul. Priveşte-l!

Îmi place la nebunie să dorm, dar din 2009 mă trezesc în fiecare dimineaţă la 5 jumate sau 6, de multe ori înaintea soarelui, şi spun „bună dimineaţa” tuturor celor cărora le sună alarmele la 7. Vineri, 1 iulie, este pentru mine prima dimineaţă de vacanţă – sezonul „Neatza, Cluj!” s-a încheiat. Pentru că niciun final nu putea fi mai potrivit decât un răsărit, asta vă ofer azi – dacă vă răbdaţi până jos de tot.

Am ajuns la matinalul Alpha TV Cluj dintr-o pură întâmplare şi cu titlu de experiment personal. Am rămas pentru oamenii pe care i-am întâlnit.

Sezonul care s-a încheiat azi l-am început stând de vorbă cu un francez campion olimpic la handbal; am avut invitaţi din Statele Unite, Tunisia sau Egipt. Am avut oameni care s-au plimbat pe bicicletă în Rwanda sau au predat teatru unor copii din Bangladesh, antreprenori, voluntari – „Aroneţ, ne-ai omorât cu voluntarii tăi!”, oameni care se joacă, artişti, toată Pilula de Folk, zeci de tineri care cântă muzică populară sau uşoară incredibil de fain şi pe care nu înţeleg de ce nu-i aplaudăm non-stop, ecologişti, analişti financiari, căţei :D, elevi şi profesori, psihologi şi traineri, medici, arhitecţi, actori şi autori, colecţionari, pasionaţi, bloggeri… cine a zis că e mic Clujul?!

De ce ei? Pentru că vreau să fac lucruri care îmi plac şi nu circ. Să fim serioşi: nu putem concura posturile naţionale, aşa că ar fi ieşit doar un circ mai ieftin şi mai trist. Oamenii care mi-au zis de-a lungul vremii că se uită la un matinal local pentru că vor ALTCEVA mi-au confirmat ideea de a promova lucruri faine care se întâmplă în Cluj şi a da un ritm zilei care începe.

Greu nu e să te trezeşti la 6. Greu e să nu adormi înapoi la 7. Să nu ai dungi de pernă pe faţă şi să te dai fresh. Nu mi-a ieşit întotdeauna, dar când mi-a ieşit a fost pentru că m-au binedispus Florin şi Ghiţă, sau Alin şi Robi, oamenii pe care îi aud non-stop în cască – ei sunt de vină când mă bâlbâi, că spun bancuri în regie! Dincolo de camere? Şi acum dacă mă uit la o emisiune din arhivă ştiu dacă a filmat-o Rudi, un om de la care poţi învăţa televiziune. Eno, zis „Trenuletz”, ne-a învăţat germană, Nelu „Entertainment” ne făcea să zâmbim şi când se încrunta, Darius are un talent unic de a atrage atenţia colegelor mele, Luci, un alt om care ştie televiziune pe pâine şi întotdeauna dă o mână de ajutor, mai de curând Adi, pe care încă îl iau prin suprindere când dau cu horoscopul prin studio 🙂 A, şi peste toate astea să îl număr pe Nojo, pe care îl tot ameninţ cu o vizită, că s-a duuuus…

Şi mai sunt nişte oameni. Cei care au lucrat ca producători -adică „oameni cu ideile”- înaintea mea, Anca Dinu şi Augustin Stanciu, dar şi producătorii „neoficial” pe care i-am secat de idei când intram în panică: Mihaela dragă, Lia acum departe, Bianca mereu aici, mă iertaţi dacă parcă vă sun uneori numai când am întrebări!

Am început să prezint alături de Andreea, iar după ce ea s-a retras mi-au ţinut companie Beatrice, Delia, Sorina şi, de anul ăsta, Alexandra – colege adevărate, care au dat emisiunii mai multă viaţă şi ne-au păstrat cu zâmbetul pe buze.

Ştiţi ce am învăţat după doi ani? Că e sănătate curată să te trezeşti deodată cu soarele ca să fii treaz ore lungi în fiecare zi, alături de oameni faini. Şi să prinzi momente ca ăsta de mai jos, filmat de colegul nostru Robi, pe care vi-l fac azi cadou de parcă ar fi al meu, ca să aveţi un răsărit frumos în tot ce vă propuneţi vara asta.

Nu ştiu unde mă voi trezi în toamnă şi dacă voi spune iar „Neaţa”. Dar, orice ar fi, ce a fost, bine a fost.

8 comentarii la “De doi ani văd cum răsare Clujul. Priveşte-l!”

  1. Felicitări domnu’! Trebuie să mărturisesc că nu v-am urmărit niciodată, pentru că de la 7 mă pregătesc să plec la servici, iar la servici nu ne lasă să ne uităm la TV. Ce uameni! Dar poate fac şi eu rost de un DVD de la Ciulea/Gog :)))
    Concediu plăcut!

    1. Adevarul e ca mi-era dor de un comentariu cu Stefi si Arthur! (pe ultimul l-am vazut la X Factor, parea sa se distreze in echipa).

      S-au schimbat multe de pe vremea aia si dimineata la Alpha 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *