De ce plângi, pisi?

Da, noi ca cititori avem tot dreptul să ne plângem de ceea ce citim în tabloidele din România, dacă nu ne place. E foarte adevărat că mulţi dintre scriitori de mondenităţi se cred la gazeta satului sau că, ultima dată când am frunzărit Spy, am aflat că Franţa are „coaste exorbitante”. Dar când aud de lăcrămaţiile unor vedetuţe botox-gură-de-aur de pe Dâmboviţa, mă ia cu junghi.

Păi cum vii tu, moazelă care s-a remarcat doar prin faptul că i-a văzut ţara exteriorul (şi un pic din tapiţeria internă) la Festivalul Uşurelilor Televizate, să te plângi de presa care te-a făcut vedetă? Auzi, cică i-au furat ăia pozele de pe Feisbuc şi le-au „interpretat” greşit. Dacă nu voiai poze cu tine frecând bara de striptiz prin ziare, de ce le-ai pus pe net? A, că să ai mai mulţi urmăritori şi să vadă finanţatorul ce fată peopulară eşti?

Ascultaţi un pic zgomotul care vine dinspre „vedete”. Cine se plânge? Nu aud ca vreo personalitate, cel puţin nu în sensul în care înţeleg eu acest cuvânt, să sufere de atenţie excesivă; oricum, nu înainte să înghită insecticid. În schimb, se lamentează că vai, sunt hărţuite!, nişte pisi care n-au alt merit decât că, după ce le-a făcut mama şi Photoshop-ul frumoase, n-au mâncat ca ghiţelele şi corespund standardelor industriale.

Înţeleg că eşti fată deşteaptă, de fapt. Poate pe mine personal m-ai chiar convins, dar adevărul e că public nu te-ai remarcat prin asta. Aşa că obişnuieşte-te cu reacţii în acelaşi registru. Ai poze la Plai cu vaci, nu pe abonamentul de la Filarmonică, ca să te întrebe jurnaliştii ăştia proşti dacă asculţi Chopin când ţi-o Bach.

Nu vă zice nimeni să nu pozaţi, să nu vă daţi în spectacol. Ăsta e rostul vostru. Dar măcar guriţa mică cu deontologia jurnaliştilor, din moment ce nu vă opriţi din oftat decât ca să alimentaţi din plin star-system-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *