Dacă mă vede vecina?

(Aş fi scris mai des zilele astea pe blog, dar era să fiu revocat din funcţie în urma unor lupte interne între autori. Până la urmă, lovitura de stat a eşuat)

Nu mă stresez. Că e o plăcere să-i văd pe alţii cum se enervează atunci când eu nu mă stresez. Sunt relaxat şi îmi place aşa. Asta nu înseamnă pur şi simplu că stresul nu există – asta ar fi o situație fragilă, ușor de disturbat de elemente noi. Înseamnă să treci de starea aia „zero” şi să ieşi pe partea cealaltă, aşa încât să ajungi la o prezenţă tangibilă a lipsei de stres.

Locul în care activitatea de a nu mă stresa atinge cote maxime e la mine acasă. Ăla e spaţiul pe care l-am creat în aşa fel încât să fie cu adevărat worry-free, pentru mine și pentru prietenii mei, care știu că am o singură regulă: să nu ne facem griji.

Nu mi-am bătut niciodată capul cu ce cred vecinii. Mai ales vara, stau cu geamurile deschise și draperiile netrase. Nu îmi bat capul să verific în ce poziție sunt jaluzelele. Mă surprinde uneori ce mult se vede în casă din stradă, dar nu e scopul vieții mele să mă ascund în peșteră. În plus, nu îmi cunosc vecinii cu vedere spre geamurile mele, așa că nu m-a interesat niciodată ce văd oameni pe care nu îi cunosc.

Doar că acum, după atâția ani de liniște sufletească, am o problemă. Am aflat cine e vecina de vizavi, de la etajul 4. Am aflat mă știe cam de când aveam plete. Știe și că am pisică. Se pare că de acolo, de la patru, se vede destul de bine la mine în casă.

Așa că mai nou, când îmi vine să-mi fac de cap, am un stres nou: dacă mă vede Brigitta?

7 comentarii la “Dacă mă vede vecina?”

  1. She knows what you did last summer. And pretty much all the summers before that one too. Basically, vorba romanului, te stie cum ti-a fost de mare si inainte, si dupa ce ai venit din armata, hahahaa :)))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *