Dacă Andrei Marga ar avea un pic de onoare…

Mi-ar plăcea să trăiesc în lumea în care Andrei Marga, ministrul român de externe, ar demisiona în urma acuzațiilor de plagiat la adresa lui Victor Ponta. Din dorința de a nu face parte din același guvern cu el.

Pentru că uite ce crede Marga despre plagiat:

Legislaţia din ţara noastră nu a însuşit definiţia internaţională simplă – plagiat este preluare a unui text de mărime anumită din lucrarea altuia, fără citarea nemijlocită a sursei – şi, de aceea, atunci când sunt prinşi că au plagiat, unii se ascund după justificări ieftine: că sursa a fost citată în lista bibliografică, că redactorul a omis trimiterea la sursă, că s-a tipărit o versiune preliminară a textului etc. Să ne înţelegem: toate acestea sunt subterfugii.

Marga spunea asta în 2010 și este citat, acum, de Evenimentul Zilei.

La finalul anilor ’90, pe când Andrei Marga era la primul mandat de ministru al învățământului și începuse o reformă credibilă a sistemului, publicam (în revista școlii!) un editorial numit Marga cum laudae.

Mi-i groază când mă gândesc acum la ce am putut scrie. Am aflat între timp că pentru omul Marga scaunele au contat mai mult decât onoarea.

Un comentariu la “Dacă Andrei Marga ar avea un pic de onoare…”

  1. Andrei, pe atunci omul inca isi permitea sa spuna orice – mai avea sub mana una bucata UBB. Acum, daca ramane fara minister, ce mai ramane din brandul „Marga”? Tare putin. Si e constient de asta – deci isi tine gura si aplauda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *