Cum știi că ți-a ieșit bine un discurs

top1

Înainte să urc pe scena de la TEDxEroilor, m-am blocat în baie. Mai aveam jumătate de oră până la prezentarea mea și nu puteam să ies din „separeu”. Începeam chiar să mă întreb dacă am vreun mobil la mine, să sun pe cineva, și cam ce fețe vor face organizatorii când le dispare ultimul speaker (sau dacă vor trebui să-l extragă din toaletă).

Apoi mi-am dat seama că trebuia să trag, nu să împing de ușă.

Cam ăsta era nivelul emoțiilor. Nu era orice prezentare: era TEDx! Nu voiam să am foi pe mână în scenă, dar în același timp nu voiam să uit cele mai importante lucruri pe care le aveam de zis. Îmi scrisem ultimele 3 idei, de pe ultimul slide al prezentării, în palma stângă. Evident, s-au șters. Cu cinci minute înainte să urc pe scenă, am zis că mi le scriu în cealaltă palmă. Apoi mi-am dat seama că încercam să scriu în palma dreaptă tot cu mâna dreaptă. You should try it, it’s fun!

Nu mai știu care a fost momentul în care m-am relaxat pe scenă; dar la un moment dat nu m-a mai stresat timpul în care trebuia să mă încadrez. Simțeam că voi spune tot ce trebuia să spun, iar dacă depășeam cele 18 minute lumea m-ar fi ascultat în continuare.

Știți cum știi că a ieșit bine o prezentare?

Că am ieșit de la TEDx și am auzit oameni stând de povești pe tema ideii unei economii fără bani – o economie bazată pe voluntariat. Oameni întrebându-se dacă e chiar posibilă, explicându-și de ce totuși nu se poate și demontând singuri acele obstacole, pornind dispute în grupurile formate după eveniment.

Da, mi-au ridicat moralul enorm mesajele primite pe Facebook, friend request-urile și follow-urile; m-am simțit mai tare ca betonul când mi-a zis un prieten că, la prezentarea mea, o tipă de lângă el a început brusc să-și ia notițe (!!!), dar discuțiile de după au fost pentru mine confirmarea supremă a faptului că oamenii chiar au plecat cu o idee, două, nouă.

Mulțumesc mult echipei TEDxEroilor – toți voluntari, apropo! – pentru invitație. You didn’t just make my day. You made my year.

I’M ON TOP OF THE WORLD!

top2

3 comentarii la “Cum știi că ți-a ieșit bine un discurs”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *