Cum se circulă pe noile sensuri unice din Cluj

trafic_petroviciÎnghesuială, confuzie, şoferi care schimbă banda de trei ori în 50 de metri – cam aşa arată de câteva zile străzile Decebal şi Cloşca, dintre Mihai Viteazu şi gară, de când Primăria a dat peste cap traficul cu noi sensuri unice. Plus faptul că Poliţia şi-a tras stradă particulară, confiscând o bandă! Teoria nu e proastă: dacă Traian e sens unic înspre Someş, e firesc ca Decebal să fie sens unic în cealaltă direcţie. În practică însă, şoferii par luaţi ca din oală de schimbări.

De ce oare? În Jurnalul Municipal (nimeni nu ştie cum îl cheamă, dar e „ziarul Primăriei”) s-a scris. Nu cred că a fost cotidian care să nu publice schimbările. E discutabil modul în care au făcut-o, sau faptul că nu s-au publicat nişte hărţi care să clarifice sensurile din zonă. Dar şoferii pe care i-am întâlnit pe străzile astea erau complet picaţi din cer.

Nu te supăra, tu, ăsta care schimbi banda la fiecare metru, pot să te calc? Nu de alta, dar aveai vreo 10 surse din care să afli pe unde să o iei. Tu, ăsta cu număr de Cluj care se uită de parcă acuma vede asfaltul prima dată, nu mai ţii minte ce-i indicatorul de interzis şi tre să stai juma de minut în faţa lui? Te superi dacă te împing un pic? Cică sub 5 la oră nu pică vopseaua, încercăm?

În momente din astea mă întreb dacă ziarele nu sunt interesante, sau oare cititorii sunt cei care nu se obosesc să afle lucrurile astea banale, de informaţie cotidiană. Ne-am afundat cu totul în „să ni se spună”, „să se rezolve” şi alte manifestări ale unei ţări în care reflexivul şi pasivul sunt unicele moduri de funcţionare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *