Cum a înfrânt Boc

La ora la care scriu asta, oficial nu se știe cine e următorul primar al Clujului. Să fie Boc cu 700 / 1400 / 1549 de voturi înaintea lui Nicoară? Să se confirme, în cele din urmă, rezultatele exit-poll-urilor de aseară?

Prea puțin important.

Emil Boc a câștigat Clujul cu 75% din voturi, atunci când l-a câștigat. Înainte să fie propus pentru un mandat la Gherla, Sorin Apostu a câștigat Clujul cu 66%. Faptul că acum se numără fiecare vot de trei ori, iar rezultatul se decide sub microscop, e o înfrângere pentru cei ce ieri țineau Clujul în palmă.

Emil Boc nu e de vină pentru situația asta. Echipa lui de campanie, însă, a șomat nepermis, crezând poate că e suficient ca Boc să candideze ca să câștige. Omul care își permite să își asume tot ce s-a întâmplat bun în Cluj de la Funar încoace nu a profitat deloc, electoral vorbind, de pe urma propriilor proiecte. Clujeanul trimis în bătălie cu dinozaurii de la București, tânărul care s-a întors din capitală cu părul alb, nu a știu să comunice de ce a mers acolo, ce a făcut și cu ce s-a întors.

Dincolo de toate cifrele, rezultatul acestui vot ne poate spune două lucruri:

  • Pentru alegători: o fi clişeu, dar fiecare vot contează, pentru că nu ştii niciodată cât de strânsă e lupta. Indiferent cine câştigă, va câştiga la câteva mii de voturi diferenţă.
  • Pentru politicieni: nu e o idee bună să îţi ignori alegătorii. Aveţi nevoie de altfel de campanii de comunicare, inclusiv pre-electorale, nu doar de bannere obosite.

Social media, anyone?

Un comentariu la “Cum a înfrânt Boc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *