Concurs de boli la medicul de familie

Motivul pentru care am tăcut mult în ultimele zile e că mi-i destul de greu să vorbesc. Teoretic, asta ar fi trebuit să mă facă foarte „vorbăreţ” pe blog – numai că, în acelaşi timp, mi-i foarte uşor să dorm, iar din combinaţia celor două a ieşit cea mai lungă pauză de anul ăsta.

Aceeași problemă s-a soldat și cu o vizită la medicul de familie. Moment în care m-am convins că autoarea Codului Bunelor Maniere, care a scris că un om civilizat nu vorbeşte despre sănătate sau bani decât cu prietenii apropiaţi, şi atunci fără să se plângă, nu a fost niciodată într-o sală de aşteptare a unui medic român.

Românii la medic fac concurs de boli. Dacă te-ai dus acolo răcit sau cu roşu în gât, eşti degeaba. Începe să fie bine dacă tocmai îţi pică o mână şi ai şanse să câştigi dacă ţi-a putrezit juma’ de creier şi nici cealaltă nu se simte prea bine. Au fost suficiente 15 minute să pot radiografia toate bolile suferinzilor în aşteptare; de la băbuţa cu şale reumatice şi până la domnul care nu vă spun ce avea verde, dar mi-a amintit de zombie apocalypse, am aflat tot ce nu mi-am dorit să aflu vreodată.

Din fericire, măcar la capitolul ăsta sunt vaccinat. Nu o să uit niciodată când, acum câţiva ani, aşteptând să iau un interviu unui celebru urolog clujean, am auzit o replică de senzaţie în sala lui de aşteptare, aşa, între băieţi:

– Şi… dumneavoastră aveţi sonda acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *