Clujeanul are 8 ani

CLUJEANUL împlineşte azi opt ani. În 2000, "Moartea omului cu ciocanul" a făcut ca prima ediţie să se retipărească. Astăzi,
avem un săptămânal tipărit proaspăt relansat, cu zeci de mii de
cititori pe ediţie, şi un pui de online care creşte într-un an cât
alţii în şapte.

 

Mai ales, mă gândesc la câţi oameni care lucrează astăzi în presă au trecut, cândva, pe la CLUJEANUL sau – în multe cazuri – şi-au început cariera în redacţia de pe 21 decembrie.


Din 2000 încoace citesc CLUJEANUL şi mă bucur că sunt, azi, printre norocoşii care lucrează aici.

10 comentarii la “Clujeanul are 8 ani”

 1. Lauda de sine nu miroase a bine! Parerea mea este ca ar trebui sa faci mai multe si nu doar sa te lauzi. Echipa Clujeanului se imputineaza pe zi ce trece si asta numai din cauza actualei conduceri. Niciodata nu va mai fi ziarul asta ce a fost pe vremea lui Dragos Stanca. Aveti articole tot mai proaste si ziaristi tot mai putini, sau poate o sa va mearga ziarul cu practicantii :)) In plus de asta nu stiu cu ce te ocupi tu la Clujeanul.
  Partea de editare nu e facuta k lumea, ca sa nu mai zic de faptul ca scrii un editorial la 2 luni. Sau ti-o fi ramas gandul tot la radio 😀

 2. Nici Clujul nu mai e ce a fost pe vremea lui Dragos si nici ziarul. Daca ne uitam un pic in istorie, subiectele pe care multi le critica astazi erau si atunci, din plin, ba chiar uneori mai explicite.

  Iar subiecte „serioase” au fost si atunci, si acum, chiar daca s-a mutat accentul de pe anchete (asta se intampla in toata presa, plus ca azi au invatat unii sa fure mai subtil) catre materiale despre comunitate si dezvoltarea orasului (intr-un moment de „boom” al Clujului, e firesc).

  Faptul ca pleaca oameni e normal pe o piata unde s-au lansat o multime de proiecte, care sunt nevoite sa faca oferte substantiale pentru a atrage oameni cu macar 6 luni – 1 an de experienta.

  Ca de-a lungul anilor din CLUJEANUL au ajuns oameni in toate redactiile din orasul asta inseamna, in primul rand, ca aici s-au format si se formeaza jurnalisti buni. Nu mi-i deloc jena sa-i laud, si pe cei din echipa, si pe cei care intre timp au plecat.

  Dar ceea ce se spunea la o sedinta de redactie de acum un an s-a adeverit: nimeni din cei care, in ultimul an, au plecat din CLUJEANUL, nu mai este astazi in locul in care a plecat (exceptia este Codruta Simina, care asteapta un copil). Asta spune multe despre cum se conduc „proiectele” la Cluj.

 3. Buna Andrei,

  Multumesc in primul rand pentru salutul amical din Mall. Spui ca citesti Clujeanul din 2000. Te rog spune-mi este Clujeanul un produs media de calitate. Mai intai te rog sa te uiti la materialele promovate intens pe site, viol, crima, homosexualitate! In fiecare zi citesc editia online si ma supar cum sunt ingropate la coada subiecte bune in detrimentul tatelor si a crimelor.
  La multi ani!

 4. Salut Attila,
  Mie imi pare bine ca vezi si subiectele quality din Clujeanul. Sunt si oameni care generalizeaza in sensul opus, dar daca vezi in fiecare zi subiecte bune, fie si mai la coada, e un lucru bun.
  Daca avem un articol pe care tu l-ai considera neserios, dar foarte citit, in deschidere, o sa vezi cum cresc citirile si pe restul textelor. „Agăţătoare”, cum ar veni.
  Iar jurnalism de calitate poti sa ai si pe subiecte quality, si intr-un tabloid, si intr-un ziar comunitar, cum e Clujeanul.

 5. mno io nu mai înţeleg nimic. te plăteşte mediapro pt posturi ca ăsta?:)

  serios acum, parcă citesc un blog corporatist. posturi despre clujeanul.ro, colţ dreapta-sus cu link şi fluturări să-mi atragă atenţia, başca listă de link-uri spre reţeaua de locale.

  dacă nu ţi-or dat bani pt asta, cred că e timpul să ceri:)

 6. Oare Vasile ia bani pentru ca are pe blog „Va recomand: Ziua de Cluj”? Nu ma plateste nici Clujeanul (sau nu pentru blog) si nici ZIUA.

  Bine ca mi-ai amintit de coltul ala, voiam sa-l scot de-o vreme. Iar linkurile sunt un mod deloc subtil de a evita sa mai scriu in post in care sa zic ca s-a relansat toata reteaua de locale. Isi vor gasi alt loc in curand. Ce sa-i faci, chiar imi place la lucru 🙂

  Daca ar fi date de trafic si despre alte publicatii, cum ar fi saptamanale cu tiraj confidential, as scrie si despre alea mai des… dar daca se ascund sub covoras, ce sa-i faci?!

  Felicitari pentru politica de moderare a comentariilor!
  :>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *