O furtună de intervenţii

picioare de reporter
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Prefecturii (că Instituţia Prefectului sună cam ca Director Sanitar în loc de femeie de serviciu) s-a întrunit ieri spre după-masă, pe caniculă, pentru a discuta ce măsuri să ia, fiindcă vin trei luni de secetă, conform prognozelor. Prima decizie: mai multă apă în lacurile de acumulare. No, cred că s-o rezolvat aseară. (pentru cititorii din Bruxelles şi Poiana Blenchii: a tunat, trăznit şi plouat vreo patru ore la Cluj. Sau „doar câteva minute” dacă citiţi ştiri pe agenţia RADOR).

În toiul furtunii de aseară, toate tentativele noastre de a închide ediţia de ZIARUL Clujeanului s-au
lovit de refuzul încăpăţânos al evenimentelor. Odată că AC Milan avea
puţin de lucru, apoi că în loc de editor am făcut-o pe dispecerul şi am
vorbit cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă mai des decât cu
mama.


Aşa că după ce am aflat că arde în Hoia, Feleac, Mănăştur şi
Gheorghieni echipa de şoc ZC a pornit-o să facă turul evenimentelor.
Prin echipă de şoc se înţelege Alexandra Groza şi Aida Ilie, care erau
de serviciu, venite regulamentar la redacţie în săndăluţe şi tricouri,
cu vreo 10 ore mai devreme.

 

Mai sunam la pompieri, mai aflam de-o intervenţie. Sunam pe teren să le zic fetelor unde să meargă, le auzeam urlând când dădeau cu gleznele prin mărăcinii din Muzeul Satului.


Oricum, fetele au ajuns peste tot şi avem toată minunăţia de furtună în ziar. Bine, Alexandra are şi febră, după cele patru ore în ploaie (sau cel puţin asta cred că a zis la telefon azi dimineaţă înainte de şedinţă, că sunt surd de urechea dreaptă, la care am vorbit aseară). Iar textul cu „vai ce secetă” (da, ăla de la Prefectură) s-a văzut transformat brusc în ştire, că nu poţi vinde ziare ude în care vorbeşti de caniculă fără să se uşte cititorii de râs.

 

UPDATE: Bianca Pădurean, care a transmis pentru Realitatea nebunia de furtună de la Cluj, spune că tocmai ce-a prins şi ea o febră. Ticăloasă furtună. Faceţi-vă bine, vă vrem la lucru! 😀 


Ce nu pricep îi după ce criterii se hotărăsc pompierii când să anunţe presa de un incident şi când nu. Pentru că sunt simpatici şi dacă arde / inundă / pică / se buşesc maşini, ei anunţă şi reporterii care se ocupă de astea. Probabil însă că şi ei acţionează în general după informaţii… măcar parţiale.


Asta pentru că şi pompierii, şi colegii din presă care s-au ocupat cu fuga la locul sinistrului măcar ocazional s-au trezit de câteva ori că au ajuns acolo ei şi cucuveaua.


Aseară, după excursii în Hoia şi Mănăştur, colegele mele au ajuns pe Budai Deleanu 19, unde „ardea o casă”. Doar că nu era casă, ci tablou electric, şi nu ardea, ci se supraîncălzise. Bănuiesc că l-au răcit…


Acum vreo lună, un coleg de pe eveniment a fost anunţat că un om a căzut de la înălţime pe o stradă din centru. Accident? Sinucidere? Chemat urgent fotograf, şofer şi viteză. La faţa locului (locul ăsta n-are şi spate sau părţi laterale?), descoperă că picase unul din scaunul cu rotile pe stradă. Şi i-au sărit în ajutor vreo două echipaje SMURD.


Iar Andi de la Monitorul îmi povestea dimineaţă că a fugit să vadă cum arde vata de la un transformator electric al unui bloc sau – că e epidemie – cum s-a supraîncălzit panoul electric al magazinului Deco de lângă Central.

 

A, să nu uit replica genială a Alexandrei, întoarsă aseară la ora 23 în redacţie după trei ore pe teren: „Mă duc să mă spăl pe picioare, că nu pot scrie aşa!”. Bine, nu i-a ieşit, că în clădirea noastră se inundaseră băile.. Ce a scris găsiţi în ZIARUL Clujeanului.

2 comentarii la “O furtună de intervenţii”

  1. fără supărare Alexandra, dar cred că nu merita să-ţi strici sănătatea pentru informaţii care au apărut oricum la televiziune. şi după mine sub nicio formă nu ar fi trebuit să accepţi să umbli brambura trei-patru ore, pe furtuna aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *