Cluj by night, şi nu e o glumă

cluj by nightAşa arată Clujul noaptea, mai precis aşa arăta astăzi la ora locală 00:18, când o pană de curent a stins toate luminile de pe stradă şi din case. Mai puţin calculatorul meu, care are UPS, de nu pricepeam de ce nu mai merge brusc internetul (switchul nu are UPS, de-aia).


Sunt convins acum că biserica de peste drum e controlată de un computer (să fie un Diablo din oferta Flamingo?). Ştiam deja că atunci când clopotele se opresc din bătut, nu tac pur şi simplu, ci fac un fade-out artistic pe vreo 20 de secunde, zici că-i scos din Audition. Iar acum, pana de curent a resetat probabil computerul bisericii, fiindcă atunci când a revenit lumina, s-a apucat mândria de clopot să bată cu un talent nemăsurat, între 00:23 şi 00:26, ori până s-a oprit singur programul, ori până s-a trezit popa şi s-a suit în turlă, în izmănuţe şi scufie, să-i tragă un ciocan peste procesor.


cluj by night 2Mai amuzant a fost că, înainte de pana de curent, nu lucea nici o lumină în blocul de vizavi, dar în cele trei minute de clopotit se aprindeau becurile cum răsar ghioceii prin martie. Vă daţi seama, bieţii oameni: să ratezi pana de curent dormind, şi să te trezească clopotul bisericii după miezul nopţii… cred că dacă era vreunul mai paranoic sărea pe geam strigând că a început războiul. Noroc că nu prea mai avem cu cine ne bate.


Cu mulţumiri pentru: Electrica, pentru că a durat pana de curent vreo 4-5 minute, nu 40-50, cum eram obişnuiţi; popii de vizavi, că a închis clopotu', dar mai ales lui Atti, care m-a convins că îmi trebuie UPS şi prin urmare nu am pierdut tot postul anterior cu Tudor Giurgiu, pe care îl editam.

Un comentariu la “Cluj by night, şi nu e o glumă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *