19th Ave New York, NY 95822, USA

Cinemateca TIFF, reloaded

Cum orice film bun are și o continuare, după care devine trilogie, proiectul numit Cinemateca TIFF  nu se putea opri la prima încercare! Cinemateca TIFF, anunțată inițial pentru ultimele luni ale anului trecut, reîncepe și în 2012 – o surpriză plăcută pentru cei care, ca mine, chiar cred că Clujul are o mare șansă în lumea filmului, pe care ar fi ideal să nu o dea de gard.

Cinemateca TIFF prezintă cele mai bune filme premiate la TIFF 2011, dar și producții recente, din a doua parte a anului trecut – drame, documentare și comedii.

Prin urmare, sub sloganul revoluționar: „Băse, mai rămâi un pic / Că-s la film cu un amic!”, vă invit joi la Cinema Victoria să inaugurăm seria a doua de cinematecă – cu filmul Muntele Roșu (titlu original: Tilva Ros). Nu-mi strâmbați din organism că-i film sârbesc, că știți bine ce filme bune vin de acolo; plus că afișul începe cu vreo trei cununi de lauri, să ne fie clar că-i foarte bun (că n-or încăput toate cele 7 premii luate pe la festivaluri, inclusiv la TIFF).

Povestea-i așa: doi băieți și-o fată. Și cine pe cine iubește, vedeți voi. În rolurile principale: Todorovici, în rolul Toda, Stefan, în rolul Stefan, si Dunja, în rolul Dunja. Serios, c-am verificat! 😀 Important e că mai pornesc și niște proteste sindicale și, dacă vă motivează filmul, n-aveți decât să treceți pe la protestele din piață când ieșiți. Sau să veniți cu mine la un suc, cum vă dorește sufletul.

Am zis: joi, ora 20, Cinema Victoria, să veniți cu prietenii, vă rog!

 

Related Posts

Comments (1)

[…] împărţite pe bloguri mai atent selecţionate decât cafeaua boabe din Brazilia la următorii Andrei Aroneţ, Alexandru Tabalae, Katai Robi, Dan Ciulea şi bineînţeles aici la […]

Leave a comment