Cinemateca TIFF, reloaded

Cum orice film bun are și o continuare, după care devine trilogie, proiectul numit Cinemateca TIFF  nu se putea opri la prima încercare! Cinemateca TIFF, anunțată inițial pentru ultimele luni ale anului trecut, reîncepe și în 2012 – o surpriză plăcută pentru cei care, ca mine, chiar cred că Clujul are o mare șansă în lumea filmului, pe care ar fi ideal să nu o dea de gard.

Cinemateca TIFF prezintă cele mai bune filme premiate la TIFF 2011, dar și producții recente, din a doua parte a anului trecut – drame, documentare și comedii.

Prin urmare, sub sloganul revoluționar: „Băse, mai rămâi un pic / Că-s la film cu un amic!”, vă invit joi la Cinema Victoria să inaugurăm seria a doua de cinematecă – cu filmul Muntele Roșu (titlu original: Tilva Ros). Nu-mi strâmbați din organism că-i film sârbesc, că știți bine ce filme bune vin de acolo; plus că afișul începe cu vreo trei cununi de lauri, să ne fie clar că-i foarte bun (că n-or încăput toate cele 7 premii luate pe la festivaluri, inclusiv la TIFF).

Povestea-i așa: doi băieți și-o fată. Și cine pe cine iubește, vedeți voi. În rolurile principale: Todorovici, în rolul Toda, Stefan, în rolul Stefan, si Dunja, în rolul Dunja. Serios, c-am verificat! 😀 Important e că mai pornesc și niște proteste sindicale și, dacă vă motivează filmul, n-aveți decât să treceți pe la protestele din piață când ieșiți. Sau să veniți cu mine la un suc, cum vă dorește sufletul.

Am zis: joi, ora 20, Cinema Victoria, să veniți cu prietenii, vă rog!

 

Un comentariu la “Cinemateca TIFF, reloaded”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *