Cinemateca TIFF începe cu un film-eveniment

Clujule, nu mai scapi de filmele bune! Asta e: ni s-a dus vestea prin ţară că suntem mari amatori de cinema, aşa că ne-am procopsit cu cel mai mare festival de profil – TIFF, cu un festival unic în Europa – Comedy Cluj, şi suntem incluşi şi în follow-up-ul unor festivaluri care nu au loc la Cluj – Anim’Est (despre care behăim mâine, că e cu oi).

Astăzi însă vă dau întâlnire la Cinema Victoria, unde începe Cinemateca TIFF. În fiecare joi, vom avea ocazia să revedem un „the best of” al festivalului, respectiv cele mai reprezentative pelicule care au rulat la TIFF 2011. Care au RULAT, vreau să zic.

Primul va fi  „Life in a Day / O zi din viaţă – un film care e în acelaşi timp o capsulă a timpului. Producătorii au cerut oamenilor din întreaga lume să îşi documenteze o zi din viaţă; au primit 80.000 de filmări, de peste 4.500 de ore, din 192 de ţări.  Kevin McDonald a trecut prin acest material pentru a ne arăta generaţiilor viitoare ce însemna să trăieşti în 24 iulie 2010 – ziua X.

„Mind blowing” e prima descriere pe care am găsit-o pentru acest film. Unul ideal pentru generaţia Y, obişnuită cu genul cinematografic „scurtmetrajul de Youtube”. Profund, emoţional, greu de văzut, sunt alte etichete aplicate acestei producţii.

Vă invit să îi ataşăm propriile judecăţi – diseară, ora 20:00, la cinema Victoria din Cluj. Cinemateca TIFF va continua cu alte filme, în fiecare joi, până înainte de Crăciun.

Un comentariu la “Cinemateca TIFF începe cu un film-eveniment”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *