Cine stă cu nasul în dosul lui Emil Boc

Când cei de la Antena-cât-o-fi au pus mâna pe înregistrarea cu Emil Boc din perspectivă rubensiană, nu cred că au stat prea mult pe gânduri. Cred că primul instinct a fost: „am dat lovitura!”, iar de acolo până la publicare nu știu dacă a mai fost vreun pas sau vreun filtru al gândirii.

După mulți ani în presă, nu pot să vin să spun: „eu SIGUR n-aș fi difuzat asta”. Antena a ales însă o extremă – să difuzeze la maxim, să exploateze, să mulgă subiectul. Imaginile au fost redifuzate, înțeleg, vreo oră, pe fundalul unor „dezbateri în platou”. Un lucru e sigur – pe oriunde am lucrat, de fiecare dată când am avut ocazia să publicăm imagini controversate, a existat o discuție înainte în redacție. Nu știu dacă am luat întotdeauna deciziile corecte, dar cel puțin am făcut ceea ce am considerat corect în acel moment.

Sunt multe nuanțe în dezbaterea asta. Nu știu care redacție nu ar fi difuzat deloc imaginile. Putem discuta la infinit despre pretextul „siguranței naționale” folosit de Antene. De cealaltă parte a ecranului, o mare parte a publicului spune acum că nu e interesat de un asemenea subiect. Sunt convins că mulți alții tac și se distrează.

În cele din urmă, nu cred că e cineva jignit sau supărat pentru că a văzut partea dorsală a lui Emil Boc la televizor. Dacă ne gândim și noi un pic, mai degrabă cred că suntem supărați pentru că nu mai vedem prea multe alternative de calitate.

Ca să mă exprim în ton cu imaginile difuzate la TV: într-un câmp de flori, se simte mai puțin un pârț decât într-o debara cu cârpe murdare.

Un comentariu la “Cine stă cu nasul în dosul lui Emil Boc”

  1. Daca si televiziunile concurente gen Realitatea au bagat in banda aia galbena stirea asta. Nu puteau da imagini de la concurenta dar cum sa ramana mai prejos? Nu cred ca exista televiziune care sa nu fi dat chestia asta in cazul in care punea mana pe imbecilitatea aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *