Cine face PR meseriei de PR?

Nu știu cum, dar am reușit să-mi aleg întotdeauna ocupații foarte greu de explicat vecinilor, taximetriștilor, rudelor mai îndepărtate și, în general, acelor români pentru care munca și sapa sunt echivalente.

Pe vremea când prezentam știri la radio, o băbuță din vecini, care de altfel mă asculta cu foarte mare drag și mă întreba de fiecare dată când nu înțelegea ceva dintr-o știre, și-a făcut curaj și mi-a cerut să-i lămuresc și cea mai mare dilemă a ei. Femeia mă auzea uneori dimineață la 6, alteori seara la 10, că așa erau turele noastre. Și nu înțelegea ce program am. Prin urmare, codindu-se ca fata mare ce era probabil pe vremea dintâiului răzbel, și-a bătut umpic sprâncenele spre mine și, roșind în măsura posibilităților vârstei, a întrebat:

– Da’… tu, în afară de vorbit la radio, muncești ceva?

Că doar, să fie clar: vorbitul la radio putea fi maxim un passe-temps pentru gentilomi cu mult timp pentru agrement.

De când am dat libertatea din presă cu rigoarea orelor de birou combinată cu evenimentele care pică la orice oră (deci, am trecut pe relații publice), explicațiile mele despre ce fac la lucru sunt cam așa:

– Lucrez în PR.
(văd că fața omului nu dă niciun semn de comprehensiune… bun, stai să n-o dau pe engleză)

Adică, în relații publice.
(interlocutorul e în continuare poker face, stăi să văd cum e mai simplu)

– Deci gestionăm comunicarea unor companii.
(aici omul își ia moaca mulțumită, de „evrika!”, pe care o afișam și eu în fața profului de mate din generală, când pur și simplu nu mai aveam chef să înțeleg nușce ecuație și voiam să scap)

Prin urmare, caut un specialist PR care să mă reprezinte în relația cu vecinii securiști de la parter și să ia taxiurile cu mine, în caz că șoferul are chef de vorbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *