Cifrele zilei de Sfântul Andrei

guest post de Camelia Jula, născut din discutii pe messenger (da, există viaţă şi pe lângă Facebook!) şi stingher că stă în pielea goală la citit în alt loc decât la el acasă:

80 de milioane de români

Este numărul de cetăţeni pe care candidatul la preşedinţie Mircea Geoană vrea să îi hrănească din agricultura autohtonă, dacă ajunge prezidel (ştirea pe NewsIn şi Hotnews, sâmbătă). De unde această cifră?

  • ori dl. Geoană are nişte relaţii speciale cu Universul şi ştie că aceasta este cifra exactă de români care există, de fapt, în Cosmos (vreo 20 de milioane pe Pământ şi restul, răpiţi de extratereştri sau prin Purgatoriu – Rai – Iad, după posibilităţi)
  • ori se referea, în declaraţia sa, la anul 2150, când, după ce va fi fost congelat alături de nea Nelu (acesta cu tot cu bască), se va fi trezit la viaţă şi, desigur, va fi devenit preşedintele celor 80 de milioane de cetăţeni (ai Bucureştiului, desigur).

10% – procentul din Autostrada Transilvania care va fi inaugurat marţi de Boc

Dacă bine ţin minte, ăsta era şi procentul de şpagă la nişte servicii pe vremea lui Funar (nu exista un nene la Primărie poreclit „10 la sută”? ba exista). Deci e un procent normal pentru Cluj, chiar şi după atâţia ani. Totuşi, cred că, potrivit eternei tradiţii româneşti, cineva a raportat 10% ca să fie cifră rotundă (din ciclul producţie de 500 la sută la hectar), pentru că, în realitate, cifra corectă este PI. Sau radical din tzeapă, multiplicat cu el însuşi.

100 de ml de palincilina

Este leacul recomandat de Uzina de Dume de la Radio Impuls împotriva gripei porcine – a se lua zilnic, dintr-o singură înghiţitură, cu curaj şi să fie curată, de prune. Pentru cei care îşi fac griji în legătură cu mirosul ulterior – staţi liniştiţi, iese cu usturoiul pe care îl mâncaţi după! (Întrebare posibilă: Şi usturoiul cu ce iese? Răspuns sigur: Cu răbdare şi, dacă ai o digestie bună, cu primul tren!)

V-am salutat, că mergem să bem de ziua Sfântului Andrei. Nu, Sfântul nu vine, dar îl avem pe Andrei în loc.

6 comentarii la “Cifrele zilei de Sfântul Andrei”

  1. scuze pentru intarzaiere, dar azi fiind zi libera am si eu vreme sa stau sa citesc, sa ma docomentez, sa vad ce se mai intampla in lume.
    apropo, ustoroiul iese cel mai bine cu ceapa. nici nu-i mai simti gustul, promit!!!
    in rest, La muti ani Romania! oare unde o fi spiritul patriotic?

  2. Ce nasoala e autostrada asta a …, de fapt a cui o fi? Mă încercase un mic sentiment de bucurie la citirea vestii că se va deschide circulatiei, desi stiu (din surse foarte directe) cat de deficitar a fost lucrata. Dar era ceva in sfarsit finalizat. … Însă pentru cine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *