Ce să fie? Comedie!

Nu știu dacă ați observat vreodată că maxim îmi place să râd. Ce-i drept, nu prea zâmbesc în public, unde de obicei sunt sobru și reținut. A, și îmi place sarcasmul.

Știu, din ipostaza omului care zâmbește mai tot timpul, cât de multe se pot ascunde după un zâmbet. Îngrijorări, povești, stres? Zâmbim și trecem peste. Mai e și dramă în spatele comediei, dar să nu dramatizăm noi!

De dramatizări se ocupă oamenii ale căror creații le vom vedea la Comedy Cluj – festivalul care ne oferă 10 zile de bună dispoziție și, de anul acesta, tot mai multe prilejuri de a cădea un pic pe gânduri, printre râsete. Conceptul de comedy-drama, ridicat în această ediție la rangul de aproape-definiție-de-festival, se va regăsi în filmele de la Comedy, după cum se regăsește și în vizualul cel nou al festivalului.

Merg la Comedy din seara asta, pentru filmul de deschidere – numit „Oricum te iubesc” și denumit „o gură de aer proaspăt” la festivalul de la Veneția. Va fi și o ocazie să îl revăd pe Pierce Brosnan în alte roluri  decât de 007, în condițiile în care abia ce mă obișnuisem cu el în asemenea ipostaze la Alba Iulia Music & Film Festival, în „Mamma mia”.

Abia aștept să fie duminică – ora 19, cinema Victoria, e programat filmul „Isteria”, în care aflăm cum s-au inventat vibratoarele… să vă mai spun ce boală se considera că tratau ele? Vi-l recomand, e film la care merită să duci fete, că o să aveți subiect de discuție toată seara după aia 😀

Iar apoi mai sunt doar 7 zile de filme bune din care să alegeți, dacă dați un ochi pe site-ul oficial.

*

DISCLAIMER: S-ar putea să fiu subiectiv. Comedy Cluj e locul unde am descoperit filmul Hipsters. Scriind despre Comedy Cluj mi-am dat seama, în vremi mai bune, că scriu la plural. Chefurile de la Comedy Cluj sunt, de asemenea, celebre (detalii aici). Cred că anul ăsta îmi iau abonament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *