Ce mai preluăm din CLUJEANUL

Vă ofer o listă de articole apărute în presă în ultima vreme, împreună cu data apariţiei, fără alte comentarii. Doar o precizare:n-am nimic împotriva ideii de a scrie despre subiecte de care au scris deja alţii, dacă o faci mai bine sau mai temeinic. Dacă în acest caz e mai bine sau mai temeinic, judecaţi voi. Actualizare: lupta se încinge, atenţie la reacţiile de după text!


CLUJEANUL
în 18 aprilie:
{xtypo_quote}
O firmă vinde la Cluj apartamente într-un bloc inexistent, care nu are nici măcar autorizaţie de construire * Autorităţile avertizează potenţialii clienţi că riscă să rămână şi fără bani şi fără casă{/xtypo_quote}

MONITORUL DE CLUJ în 24 mai:
{xtypo_quote}… mai multe familii de clujeni … au platit mii de euro avans pentru niste apartamente intr-un bloc de 10 etaje, de pe strada Pasteur, nr. 10, care nici macar nu are autorizatie de constructie{/xtypo_quote}

ZIUA DE CLUJ în 9 iulie:
{xtypo_quote}
Marius Leontiuc pretinde de un an şi jumătate că va construi un bloc cu 10 etaje pe strada Pasteur, fără ca blocul să aibă măcar autorizaţie de construire.{/xtypo_quote}


{jomcomment_lock}

21 de comentarii la “Ce mai preluăm din CLUJEANUL”

 1. Sincer…daca lipseste originalitatea, macar de ar fi un research calumea…da nah…nu pot fi toti ca ZC-Online, nu? 😀

 2. Andrei, ai cam dat-o in bara cu post-ul asta!
  Primii care au scris despre subiect au fost cei de la Buna Ziua Ardeal, acum mai bine de doi ani. Can eram eu la Clujeanul, am dat si eu peste poveste si, afland in timpul documentarii despre ceea ce scrisese BZA, am renuntat.
  Altii, insa, nu s-au gandit sa caute arhivele altor ziare… din pacate!
  Asa ca, una peste alta, Clujeanul a preluat, apoi altii au preluat de la Clujeanul. Deci au gresit toti!

 3. sunt de la Europlan. E incorect si calomnios ce au scris niste dezinformatori pe care precis Leontiuc ii va da in justitie. Clientii sunt ai nostrii, ai Europlan Proiect. Leontiuc detine actiuni la Europlan srl si nu la Europlan Proiect. Pe de alta parte problema nu e la leontiuc sau Europlan. O autorizatie pe care primaria Cluj trebuia sa o elibereze in 30 de zile cel mult, nu binevoieste nici dupa 16 luni de asteptare fara sa dea un raspuns.
  Mai dati si voi un search pe Googl la „vanzari in stadiul de proiect”. Ori noi nu am vandut ci doar am facut promisiuni de vanzare ceea ce e cu totul altceva decat ce scrie un raspopit care a lansat un atac la persoana.

 4. pe de alta parte, Clujeanul a publicat poza unui proiect fara sa aibe acest drept, poza randata cu arhicad, licentiat al firmei noastre, poza pe care avem drept de Copyright si pentru care vom cere noi, daune in justitie.

 5. Stimata doamna Covaci,
  Conform legii drepturilor de autor din Romania, folosirea unor opere protejate prin copyright pentru ilustrarea unui material este permisa atunci cand acea opera este ea insasi subiectul materialului. Altfel spus, daca vorbim despre proiectul dv, avem dreptul de a publica schita lui. Aceeasi lege mai permite si reproduceri partiale ale unor opere cu copyright (iar publicarea unei poze de rezolutie foarte mica este un asemenea citat).
  Pe de alta parte, eu nu sunt avocat, iar daca veti dori sa cereti daune in justitie, sunt convins ca va fi un caz interesant pentru intreaga presa.

 6. Doamnă Covaci, mai am două întrebări, dacă veţi avea amabilitatea să ne răspundeţi:
  1. Numele dv. se scrie aşa cum l-aţi scris aici, sau Kovaci, cum apare pe site-ul Europlan?
  2. Ce atribuţii presupune funcţia de „cenzor regional” pe care o aveţi cf. site-ului Europlan?

 7. functie de cenzor sau verificator economic. Justitia va stabili dreptul de publicare, mai mult apar poze acolo chiar de pe terenul proprietate ceea ce este mult mai grav decat publicarea unei poze. (violare de proprietate). Si viteji din acestia a la Romania s-au mai aratat, numa cand dosarul a ajuns cam sus, pedeapsa a fost pe masura. O campanie dusa impotriva unei firme e periculoasa. daca au ceva de reclamat clientii nostrii sa o faca pe cale legala. Prejudiciul moral adus in presa se recupereaza in justitie indiferent cat este de interesant procesul, mai ales ca avem suficiente proprietati, sa le punem la bataie pentru a opri alte exemple din acest precedent. Cu dreptul la replica cum o mai ramas ? Asta e chiar o proba. Indiferent cat de mica e fotografia si ce rezolutie are, puteati fotografia terenul (din exterior desigur) dar nu postare de proiect. Asteptati-va la daune de 300 000 Euro. si avem cam toate sansele sa castigam, sau gasiti o formula de rezolvare la secretariat@europlan.ro

 8. vasile, se gaseste si pe net, am cautat io in ziua cu ziua de cluj. ce e haios, poate au ras tot cei de la gazeta, pentru ca, daca va uitati pe site, au un banner albastr-de-voronet cu? ati ghicit? biserica lutherana.
  a fost un intreg scandal cu leontiuc. dupa care a aparut si publicitatea 😀 😀 😀
  in alta ordine de idei, doamna covaciu, daca aveti toate sansele sa luati trei sute de mii de cocopterix, de ce sa stricati oportunitatea cu „formule de rezolvare”?! pai vreti sa va stricati afacerea?!
  io va recomand sa nu va lasatzi ;D

 9. @cru
  articolul ala de acum 2 ani din bza l-am cautat si io mult de tot. daca l-ai gasit, nu-mi dai si mie un link?
  cat despre domana „cum o fi chemand-o”… give us a break!

 10. nu este vorba de nici o sperietura. Nu vrem sa speriem pe nimeni. Va fi un proces, vin citatiile si gata. Nu ne intereseaza daca cineva se sperie sau nu, Marius sau Europlan nu sunt escroci, singurul escroc este Consiliul Local care de 8 luni tine un dosar in lucru, fapt pe care justitia il va achita.

 11. Andrei, ai captat atentia „publicului”, deja se intereseaza de tine 🙂 eu zic sa profiti cat poti (parerea mea).

 12. Cred că am povestit destul, mai ales că discuţia era despre ce scrie presa despre cazul Pasteur, nu despre caz în sine şi cine are dreptate.
  Mesajele cu înjurături din partea unora care se cred mari credincioşi sunt la locul lor, în coşul de gunoi.
  Comentariile sunt închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *