Ce face Google+ şi nu face Facebook

M-am jucat discret cu noul Google +, despre care am auzit că nu e bun pentru noi ăştia de la uman – cică e cu calcule. De când s-a lansat, tot stau să mă minunez cum poate fi lăudat un serviciu nou pur şi simplu pentru că a reinventat roata.

La propriu: una dintre cele mai menţionate funcţionalităţi din Google+ e CIRCLES, opţiunea care ne lasă să distribuim conţinut separat pentru familie, prieteni, colegi sau foste prietene. Majoritatea comentariilor pe care le-am citit pe tema asta, inclusiv în ziare şi reviste care se dau de specialitate, ziceau aşa: „De acum puteţi controla cine ce află despre voi…”.

De acum?! Facebook are LISTE de o vreme bună. Eu chiar le folosesc – grupurile numite Personal şi Profesional îmi pot vedea numărul de telefon, în timp ce oamenii pe care nu îi ştiu în lumea reală şi care mi-au dat add din varii motive au acces mai… domol. Şi da, sunt statusuri pe care nu le pun pentru toată lumea, că nu îi interesează pe toţi ce-mi mai face pisica (apropo, e bine, îşi revine, mersi!).

Google a luat ochii cu reinventarea roţii – adică desenarea cercurilor, care mie îmi aduc aminte de vechiul meu telefon fix cu disc de acasă. E drept, pe Facebook e chiar greu să gestionezi listele, pentru că Zucky ne tot lămureşte că ar trebui să fim prieteni doar cu oameni pe care îi ştim – deci nu va implementa prea curând unelte prin care să edităm deodată 1.000 de contacte.

Sunt convins că Google+ e un serviciu bun; creatorii lui au luat lecţii destule din episoadele Buzz şi Wave. Dar va lua aripi pe principiul „pentru că Pitong”: adică pentru că e lansat de Google. O opţiune care ar fi fost esenţială din start, accesul prin aplicaţia Android, îşi întâmpină încă utilizatorii români cu mesajul „Not available in your country”.

Mai vorbim peste o lună. Sunt curios ce fel de comunitate se va crea pe Google+, pentru că în niciun caz nu îmi voi importa contactele de pe Facebook, cum văd că e la modă. N-ar avea niciun rost!

P.S. Google+ are un mare avantaj: acum, reţeaua socială, căsuţa de email şi mobila din sufrageria mea sunt toate de aceeaşi culoare! No, asta da integrare.

 

3 comentarii la “Ce face Google+ şi nu face Facebook”

  1. eu zic să mai aştepţi un pic, sigur vor fi vreo 12 reţele cu cerculeţe pătrăţele rombuleţe alte răhăţele din care nu vei mai şti ce să alegi… la un moment dat voi şterge tot sau nu voi mai accesa nimic.. una din două:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *