Câteva ore într-un trafic altfel

Zecile de ore de condus de săptămâna asta m-au făcut să descopăr şi o altă Românie, una pe care rar o regăsesc pe bloguri, unde de obicei abundă plângerile la adresa animalelor din trafic.

Da, am dat din nou de o turmă de oi pe drumurile naţionale, ba chiar şi vreo doi-trei porci, dar am fost uimit de numărul mare de oameni care circulă Altfel. Am descoperit în număr mare şoferi care te lasă să-i depăşeşti dacă văd că vii mai tare, conducători de dube şi TIR-uri care se lipesc de marginea şoselei ca să poţi trece şi îţi fac semn dacă eşti în siguranţă. Existau şi până acum, dar parcă numărul lor a crescut faţă de ultima dată când a mai fost nevoie să fac drumuri lungi. Sau or fi sibienii mai civilizaţii decât media?

Da, drumurile sunt în continuare proaste (adică două benzi, marcaje care abia se văd şi care nu se văd deloc dacă plouă, semne de depăşirea interzisă în linie dreaptă sau curbe cu largă vizibilitate). Dar chiar dacă statul nu a schimbat nimic din modul de operare, şoferii pe care i-am întâlnit în ultimele zile în Ardeal păreau coechipieri în lupta cu un sistem (în acest caz, de drumuri) idiot, nu concurenţi în a se încurca unul pe altul, în încercarea de a fi cu doi metri mai breji.

Sau poate visez eu frumos, că vremea predispune.

Un comentariu la “Câteva ore într-un trafic altfel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *