Câtă indignare!

Joseph Fritzl, nenorocitul ăla care şi-a ţinut fiica 24 de ani în pivniţă şi a făcut cu ea copii care n-au văzut niciodată soarele, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor, incest, sclavie şi viol.

În ziarele care au apărut după sentinţă, saltă indignarea din pagină pentru că Fritzl va avea în închisoare condiţii mai bune decât a avut fiica lui în temniţa ei secretă – faptul că va avea ziare, televizor şi computer cu internet pare să-i atingă pe toţi, deşi eu aş pune pe primul loc beneficiul de a avea FERESTRE în celula aia.

Dar nu înţeleg ce vor să zică ăia care i-ar fi făcut lui ceea ce a făcut el vreme de două decenii. Avem cu toţii o tendinţă tenebroasă ca să fim Fritzl 2? Nu-şi dă nimeni seama că închisoarea aia îi oferă condiţii mai bune tocmai pentru că societatea, în ansamblu, e mai bună decât omul ăla? Că Fritzl chiar nu e reprezentantiv pentru fiinţele numite „oameni”?

Înţeleg dorinţa de răzbunare, dar răul a fost făcut deja, iar dacă Fritzl ar avea parte de tratamentul pe care l-a oferit, cei care l-ar condamna la aşa ceva ar fi exact ca el… Cine se oferă să fie călăul?

Celula lui Fritzl (sursa: Oe24.at)

2 comentarii la “Câtă indignare!”

  1. Va sta in conditii mai bune pentru ca nimeni din sistemul penitenciar nu este un al doilea Fritzl. Ce ar trebui sa i se intample, sa stea fara lumina, sa fie si el violat de 7.248 de ori? Si cine va executa pedeapsa? Purcedem la infiintarea de noi monstri?

    Dar mai ales, oare ziaristii care au scris atat de indignati despre lejeritatea pedepsei (multi din Romania, de altfel) s-ar oferi ei sa o faca mai dura? Nu de alta, dar imi pare ca aruncam pisica responsabilitatii in carca altuia, ca intr-un etern ev mediu, in care avem nevoie de calau, dar il obligam sa-si ridice casa in afara zidurilor cetatii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *