Când un loc devine landmark

Muzeul Farmaciei (pe numele său oficial Colecția de Istorie a Farmaciei) este unul din cele 16 obiective majore ale Clujului care au fost incluse pe o noua hartă tridimensională realizată de compania Schubert & Franzke și distribuită gratuită prin Centrul de Informare Turistică al Primăriei Cluj-Napoca.

Un comunicat al municipalității anunță că este o premieră în România: e prima hartă a unui oraș pe care obiectivele sunt reprezentate 3D.

Același comunicat zice că „un număr de 16 obiective sunt redate grafic în interiorul hărții” și continuă cu o listă care include Colecția de Istorie a Farmaciei. Dar văzând harta primită de la angajații Centrului Info, am fost surprins să descopăr că deși muzeul este inclus pe hartă și beneficiază de o descriere bilingvă, nu e în niciun caz „redat grafic” în niciun fel.

Oricum, nu vă așteptați ca 3D-ul să fie din ăla de îl vedeți cu ochelari. Sunt pur și simplu desenate (cât se poate de bidimensional) fațadele unor clădiri importante. Mai avem până departe!

***

Nu mă bucur nicio clipă de accidentul altuia; dimpotrivă, îmi pare bine că în tamponarea din articolul de mai jos nu a fost nimeni rănit.

Da’ nu pot să nu mă bucur tare, tare, tare mult, să citesc că accidentul s-a produs nu „în față la Melody”, nu „pe colțul Pieței Unirii”, ci „în vecinătatea Muzeului Farmaciei” (subtitlu) respectiv „chiar în fața Muzeului Farmaciei” (text).

Când un loc devine un punct de referință, e un pas bun. Sper doar la știri mai fericite de acolo!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *