Când telefoanele sunt prea deştepte

Am un Nokia N82 vechi de vreo 2-3 ani care, ca orice telefon care a supravieţuit atât de mult la mine, a făcut baie în vană, a făcut baie în chiuvetă, a făcut baie în râul pe care mă dădeam cu caiacul, deşi era sigilat într-o găleată, a fost dezasamblat de mine cu cuţitul şi uscat cu foenul, a fost scăpat pe jos de câteva ori, a primit cadou o husă de protecţie iar apoi a fost scăpat de şi mai multe ori, că aluneca din husa de protecţie.

Până să iau altul, zic să-l exploatez la maxim pe ăsta micu’ şi, dacă tot are accelerometru, să-i folosesc potenţialul. Aşadar, cumpără Andrei cu 8 lei o aplicaţie care să folosească mişcările telefonului pentru a-i da comenzi (noi nu piratăm de la producători mici şi independenţi, daaa?).

Cum funcţionează? Dacă îl duci la ureche, răspunde automat, dar dacă îl întorci cu faţa în jos, intră pe silent. Dacă îl zgâlţâi pe dreapta, se activează comanda rapidă de dreapta (în cazul meu, asta îl pune pe difuzor sau, dacă e legată, casca bluetooth). Pe stânga la fel.

A mers perfect şi am zis: ce iPhone, ce HTC, uite că şi un model vechi de câţiva ani poate fi învăţat trucuri noi. Până când am vorbit la el de pe stradă şi am auzit următoarele:

– Salu    sun    te-am    acasă      ştii tu că     mă auzi      bagajele       unde?

Mergeam pe stradă, aveam cască şi telefonul în buzunarul pantalonilor. Când duceam piciorul drept în faţă, se activa difuzorul şi dezactiva casca; mai făceam un pas şi se activa casca la loc.

Le do           să-şi ba          accelero              nd           cu tehnologia lui cu tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *