foto credits: decenthospital.com

Când eşti bolnav, toţi sunt doctori

foto credits: decenthospital.comDă-i omului un ciocan şi nu va vedea decât cuie, zice un vechi proverb chinezesc din Ardeal. Experienţa îmi arată însă că, dacă îi arăţi omului un bolnav, va deveni automat doctor. True story!

Ştiu că am zis că nu e frumos să te plângi de sănătate, dar contextul poveştii e următorul: tuşesc. Cam mult şi cam de mult timp. Prin urmare, am fost la medic, care mi-a prescris un tratament. Simplu, nu?

Păi nu. Pentru că între timp prieteni, colegi şi în general cam oricine m-a văzut în ultimele zile a venit măcar cu un diagnostic, dacă nu direct un tratament, ignorând faptul că nu eram la „Vrei să fii milionar?”, opţiunea „întreabă publicul”. E nasol să tuşeşti tare şi prelungit; dar şi mai nasol e să auzi de la cineva că un antibiotic trebuie luat maxim cinci zile şi că trebuie luat cel puţin şapte zile, din altă „sursă”.

Este deja sigur că sufăr de ceva care se termină în -oză (să sune grav), chiar dacă medicul de familie este, săracul, de altă părere.

Le mulţumesc şi pe această cale tuturor prietenilor cu diplomă de medic amator. Datorită lor, ştiu acum că trebuie să stau în pat la căldură, dar cu geamul deschis să fie răcoare şi aerisit, dar să nu fie curent, să beau ceai fără zahăr cu miere şi lămâie cu grepfruit în timp ce fac gargară cu ceai de muşeţel sub un prosop peste o oală aburindă din care respir aburi şi mănânc polen, pentru imunitate.

2 comentarii la “Când eşti bolnav, toţi sunt doctori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *