Câinele moare de drum lung…

… dar nu mai spun cine moare de grija altuia. Zicala asta se potriveşte în multe locuri, dar azi a încălţat-o cu vârf şi îndesat Emil Boc, în calitatea sa de preşedinte al unui partid cu doctrină variabilă şi denumire aşişderea.

Titlu pe un site de ştiri: „Emil Boc: Asistam la o restauratie a regimului Iliescu-Nastase, cu mana lui Tariceanu”. Din păcate, Boc e parte a problemei, pentru că el conduce un partid izolat în plan politic; nimeni nu pare prea interesat să colaboreze cu purtătorul de okei al Cotrocenilor.

Prin urmare, ne trezim cu tot felul de alianţe care, în context românesc, sunt contra naturii (pentru că la noi liberalii sunt de dreapta). Dar faptul că orice e posibil se întâmplă tocmai datorită unor partide precum cel al domnului Boc, care îşi schimbă orientarea politică şi creează un cerc vicios: politicienii spun că alegătorii bagă în seamă „problemele reale” şi nu „doctrine”, iar alegătorii n-au cum să priceapă doctrine politice, pentru că politicienii transmit mesaje complet alandala.

E ca situaţia ziarelor noastre „independente”: doar în România se poate ca un partid politic să treacă de la stânga la dreapta sau invers, dar să-şi păstreze electoratul.

Un comentariu la “Câinele moare de drum lung…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *