Am făcut un site pentru RATUC

Nu mă pot abţine: mă plângeam cu ceva vreme în urmă de site-ul RATUC, care pare făcut pe vremea când dacii ardeau viile. Cum însă nu prea cred în ideea de a te plânge fără să faci nimic, am pus mâna pe WordPress şi m-am jucat un pic. A ieşit un site nou pentru RATUC, de care ei habar n-au şi cu care nu mă aştept să se întâmple nimic nici de-acu-nainte.

De ce?

Vreau să le arăt ce se poate face folosind numai resurse gratuite sau create non-profit – un sistem de management a conţinutului numit WordPress, un şablon grafic comun numit The Morning After, identitatea RATUC Rebranding de care am mai scris, planificatorul de rute urbane Intrabus şi un slogan nou care reflectă ceea ce cred eu că ar trebui să ofere o regie de transport în comun: ocazia de a ne redescoperi oraşul.

Nu am făcut decât să unesc nişte lucruri care există deja, câteva idei şi un pic de muncă, pentru a arăta că se poate şi trebuie doar un pic de interes.Nu e nevoie de licitaţii şi proceduri prelungite, nu trebuie să facem proiecte europene, e o problemă care se poate rezolva într-o lună: dar numai dacă RATUC şi Primăria au interes pentru asta!

Sigur, ei au altele pe cap: se modernizează linia de tramvai, se cumpără autobuze. Nu uităm asta. Dar să dau la sapă pe linia de tramvai nu puteam, să conving şoferii să pornească aerul condiţionat vara am mai încercat, aşa că am ales partea online a ecuaţiei.

Site-ul creat de mine este, spuneam, o joacă. O fundaţie pe care, de fapt, mai trebuie adăugate multe: de la meniuri în plus la descrierea şi maparea tuturor staţiilor şi orarelor, un sistem personalizat pentru alerte de trafic şi status al liniilor. Plus nişte variante pentru Android şi iPhone pentru cei care sunt prin oraş şi vor să-şi facă traseul.

Ce am făcut e doar un concept, luaţi-l ca atare. Pentru cine vrea să se distreze, este a fost aici: www.aronet.ro/ratuc.

 

6 comentarii la “Am făcut un site pentru RATUC”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *