Alegeri europarlamentare. LIVE!

Corespondenţii Aronet.ro vor transmite minut cu minut (bine, bine, oră cu oră, cu pauze de masă) desfăşurarea celui mai important scrutin al ultimilor ani. Azi decidem soarta României în Europa şi Poiana Blenchii! Mergeţi la vot! Cine nu votează, nu comentează (pe bloguri)!

Ora 23:59 Ultima estimare BEJ: 75% dintre clujeni au votat. Să nu îi bage în seamă pe ăştia cu alegerile lor. Democraţia a mai murit puţin, dar Elena Băsescu ne poate oferi noi zâmbeturi. Ultima estimare BEA (Biroul Electoral Aroneţ): 75% dintre clujenii care au mers în Făget nu s-au îmbătat suficient încât să nu o poată lua spre casă.

ora 23:00 Am votat să nu merg la ultimul chef TIFF, e lume faină în Insomnia şi prilej de vals în stradă. Proaspăt aleşii în Parlamentul European şi-au dat seama şi ei că, după ce dansează de bucurie, se pot culca câţiva ani: un an pe o ureche, un an pe cealaltă, ca să nu obosească dormind pentru ţară.

ora 22:33 Ion F., de 40 de ani, din Caraghiolţ, judeţul Vâlcea, se prezintă în stare de ebrietate la secţia de votare nr. 18 din localitate, pentru a-şi exprima opţiunile democratice. Cuprins de remuşcări pentru că a ratat închiderea urnelor şi nu şi-a făcut datoria de cetăţean, Ion F. o cere de nevastă pe şefa secţiei de votare.

ora 21:10 Primele rezultate de la exit-poll-uri încep să iasă odată cu primii spectatori care părăsesc proiecţia „Cenuşă şi sânge”.

ora 21:00 Voluntarele TIFF (servus, Ada!) mă invită să votez „Cenuşă şi sânge” pentru Premiul Publicului. Serios?!

ora 18:30 pe bune. Am votat la secţia electorală nr. acelaşi, ca de fiecare dată, unde e acelaşi şef de comisie care-l ştie pe tata şi pe care eu nu-l ştiu. Raportez că am votat ca de obicei, iar conversaţia cu el a fost stânjenitoare ca de obicei, că nu ştiu cine e.

ora 16:30 ALERTĂ. Biroul Electoral Judeţean Cluj a anunţat că secţiile de votare din judeţ se vor închide la ora 20:30, nu la ora 21, pentru ca membrii acestora să poată ajunge la „Cenuşă şi sânge”, închiderea oficială TIFF 2009 (ora 21, sala Auditorium, de unde o fost dată Filarmonica afară).

ora 14:20 Corespondenţii Aronet.ro în faţa calculatoarelor din întreaga lume încep să semnaleze la comentarii grave nereguli electorale. Scorul până acum la reclamaţii: Aroneţ 1, PSD 14.983.

ora 13:11. Încep să facă ochi roşii clujenii care au fost aseară la cheful TIFF, adică toţi. Estimările institutului INPAHAR arată că, după zeama de varză, prezenţa de vot se va dubla.

ora 12:20. Demonstrând că nu sunt îngrijorate de problema prezenţei la vot, autorităţile au instituit filtre de control dotate cu urne mobile la ieşirea spre Făget. Toţi clujenii surprinşi în trafic cu mici şi grătare sunt traşi pe dreapta pentru a vota.

ora 11:30. Al doilea alegător! Sandra Mărioara Apostolescu a votat pentru „Ploaia blestemată” la Premiul Publicului TIFF, trofeu acordat ieri filmului „Machan”

ora 11. Primul alegător de rând s-a prezentat la urne! Prezenţa la vot a săltat semnificativ, dar s-a culcat la loc.

ora 10. Emil Boc a votat pentru partid şi ţară la şcoala nr. 10 din Zorilor. Câteva minute mai târziu, Rareş Niculescu a votat pentru Europa la clubul Romantic.

 

Un comentariu la “Alegeri europarlamentare. LIVE!”

 1. sa traiti, raportez in direct chiar eu, de unde altundeva decat de la fata locului care este acum in fata calculatorului care este in fata mea.
  m-am prezentat la sectia de votare la ora 8.40, iar in drum de la masina catre ea mi s-a desfacut siretul, motiv pentru care tanara la care m-am prezentat pentru a ma legitima mi-a luat buletinul si mi-a spus „aveti siretul desfacut!”. i-am zis „stiu, dar eu mai intai votez si apoi ma leg la siret!”.
  ceea ce am facut, doar ca stampila era de criza si era mica si cu tus putin si abia am putut sa o aplic in dreptul celor care imi vor schimba viata si eu lor in viitor. apoi m-am legat la siret.
  alaturi de mine a votat sotia, care are buletin de floresti si a votat pe liste speciale, motiv pentru care a ridicat suspiciuni din partea colectivului sectiei de vot. la iesirea din cabina nu i s-a aplicat autocolantul care sa ateste ca a votat, prin urmare poate vota linistita si in Floresti, unde e pe liste.
  onor democratiei europene si Romaniei europene.
  am relatat despre cum a fost la fata locului chiar eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *