6 din 49 de miliarde

Bineînţeles, iar am uitat să îmi cumpăr bilet la 6 din 49. Fireşte, asta înseamnă că iar nu a căştigat nimeni marele premiu, care se poate acumula, cuminte, până taman înainte de alegeri, că tot avem nevoie de o metodă de scos oamenii din casă duminica.

 

Faptul că premiul nu se câştigă e foarte bun – după cum au şi scris colegii din Gândul – pentru bugetul Loteriei Naţionale, care poate avea câştiguri de sute de mii de euro din banalele dobânzi bancare, calculate pur şi simplu la o rată publică – deşi, la asemenea sume, e clar că au condiţii mai bune.


Cât de cinstite sunt extragerile Loteriei? Cred că nu vom vedea vreodată o anchetă de presă finalizată pe tema asta, dar nu e normală nici paranoia colectivă – şi bănuiala că cineva ne înşală. Însă extragerile Loteriei arată un simptom clasic al mentalităţii româneşti: tot timpul suntem absolut convinşi că cineva, undeva, încearcă să ne înşele, chiar dacă avem o mulţime de dovezi pentru cealaltă variantă.


Amuzant este că, oricât ar scrie presa despre neregulile de la Loterie, duminica viitoare o mullţime de români se vor înghionti în buric la sucursalele loto, pentru plăcerea de a spera. Pe care, până la urmă, nu ţi-o poate lua nimeni, cel puţin până duminică seara. Şi apoi, mai există mereu şi extragerea viitoare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *