1 aprilie la Radio Cluj: cel mai scurt buletin meteo din istorie

Daţi un play mai jos – articolul ăsta are coloană sonoră 😀

Mare parte a zilei de 1 aprilie am uitat că s-ar presupune să râdem. Sper că e doar o fază temporară și nu o dovadă că mi-am pierdut simțul umorului, dar, cum vă scriam, n-am gustat momentul. În schimb, am zâmbit amintindu-mi de momentul în care orice 1 aprilie era precedat de măcar o lună de complotări şi se încheia, ca-n Harry Potter, cu mischief managed! Şi mai ales mi-am adus cu drag aminte de ce păţeau Lili, Dan, Kris, Andreea, Bogdan, Adela sau Alina dacă erau cu mine pe tura de ştiri de la Radio Cluj. Cel mai greu (pentru ei) a fost când am nimerit de-un 1 aprilie pe tura de 6 dimineaţa: în traducere, eram singur în Camera Ştirilor. Adică era cam aşa:

pull-the-plug

 

Primul lucru pe care l-am făcut dimineața a fost să inversez literele pe tastatură. La propriu, am scos tastele și le-am pus în alte locuri. Apoi am falsificat un buletin meteo. Îl primeam pe fax – așa că am creat în Word o foaie care să arate la fel, inclusiv cu header-ul de la Centrul Meteo Regional Transilvania Nord, și apoi am copiat-o la fax, să pară… originală! Pe foaie scria întâi ceva banal, iar apoi treceam la o prognoză mai inedită, de genul: „Cerul va fi senin cu excepția cazului când va ploua, caz în care umiditatea atmosferică va crește!”.

Prima care a venit la lucru – n-o s-o uit, era pe tura de 10, a fost Lili: șefa (îi zic așa numai pentru că avea meritul de a fi creat echipa aia genială și pentru că m-a învățat cum îi să conduci și să fii om în același timp – eticheta nu-i place). Lili n-a prea înțeles la început de ce n-o ascultă calculatoarele; ea scria una și apărea alta. Stresată că nu merge ceva, n-a fost atentă în jur, așa că am dat ceasurile cu un sfert de oră înainte și i-am strecurat și buletinul meteo fals. Cum s-a uitat la ceasul de perete, s-a speriat de cât e ora și a țâșnit spre știri. S-a întors râzând, cinci minute mai târziu: intrase ca fulgerul în cabina de emisie și, văzând cât de uimiți o privesc toți, s-a gândit în cele din urmă să se uite și la ceasul ei de mână 😀

I-am zis și de faza cu buletinul meteo, am prezentat împreună radiojurnalul de la 12, iar eu m-am dus acasă. Nu mică mi-a fost mirarea să-l aud pe Dănuț, la ora 14:55, cu cel mai mișto buletin meteo pe care l-am auzit vreodată: carevasăzică, draga de Lili îi strecurase la rândul ei versiunea mea „îmbunătățită”, fără să-i zică nimic. Și l-a lăsat s-o ducă până la capăt.

Înregistrarea e mai jos; Dane, nu mă bate că o fac publică – şi faptele mai grave s-au prescris între timp!

Cel mai scurt buletin meteo din istoria radioului: cerul va fi senin și… va rămâne la fel 😀 Îmi place să-l aud cum observă ce scrie mai încolo pe foaie, crede că a dres-o, iar apoi îl pufneşte tot mai vizibil râsul.

P.S. Înregistrarea face parte dintr-un mix de 15 minute cu perle strânse în câţiva ani şi… remixate. Aştept revelionul la care să îl public integral – mai sunt vreo trei buletine meteo pe acolo! 🙂

2 comentarii la “1 aprilie la Radio Cluj: cel mai scurt buletin meteo din istorie”

  1. pe sase era Kris de serviciu, tu pusesesi invers tastatura de cu seara, iar eu prezentam BD si ma enervam ca nu mai vine Kris cu stirile pe scurt. Iar ea, saraca, nu intelegea ce dracu are calculatoru ca scrie numa ce vrea el :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *