„Marea noastră disperare”, azi la Cinemateca TIFF

Sper că sunteți gata de sărbători, pentru că diseară vă invit să vedeți ce se poate întâmpla când îți deschizi sufletul (și casa) și faci loc unui străin… asta ca să nu dezvălui chiar tot subiectul filmului ”Our Grand Dispair”, proiecție specială azi la ora 20 la Cinema Victoria. Doi burlaci la vreo 30 de ani permit surorii unui prieten comun să se mute cu ei. Până aici democrația, că de-acuma… vă las să descoperiți dacă e comedie, film de groază sau de dragoste. „Marea noastră disperare” e un film Turcia 2011, așa că e și nou, și dintr-o zonă a cinematografiei pe care nu o cunosc îndeajuns, motiv în plus de curiozitate.

Un bilanț la final de an: Cinemateca TIFF a avut peste 1.000 de spectatori în cele nouă săptămâni de când are loc la Cinema Victoria. Motiv pentru care proiectul va continua în 2012, cel puţin până în martie; sper să fie un nou semn spre a duce Clujul în centrul industriei cinematografice româneşti.

Sigur, autorităţile locale sunt prinse cu altele (vaaaai, am zis că au fost „prinse”? scuze, am vrut să zic că sunt reținute… oh wait… ăăăă, sunt ocupate!). Serios vorbind, un pic de susţinere pentru industria cinematografică ar da Clujului personalitate, farmec şi faimă. Merită? O mie de spectatori şi vreo patru festivaluri de film spun că da!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *